A Bimba, és ami mögötte van.

A B!MBA egy  kicsi manufaktúra, ahol  egyedi, kézzel készült készségfejlesztő design  játékok és gyermekszobai kiegészítők születnek.

A tervező Barcsi Diána,  textildesigner, 2008-ban diplomázott a Mome textiltervező szakán nyomottanyag-tervezőként, s már az egyetemi évek alatt elkezdett foglalkozni a gyermek témakörrel.

A termékötleteket a szükség hívta életre, amikor Dia második gyermekét várta, s a hazai piacon hiánycikk volt az egyedi, kézzel készített dizájn játék. Ez adta meg a kezdő motivációt, és a valódi igények a tervezői attitűddel vegyülve teret adtak a Bimba termékeknek.

Mára a Bimba műhelye különböző tematikus workshopok helyszíne is, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a kézi szitanyomás technikájával, s többféle kreatív alkotói folyamattal.

Az elhivatottság, a munka iránti alázat és a szakma szívből jövő szeretete a kezdetektől jelen van Bimbadesign történetében. Ez az, ami biztosítja a nyitottságot a különböző vásárlói igényekre, ezáltal a folyamatos fejlődésre való törekvést.

Mit ad a BIMBA a vásárlóinak?

Minden egyes termék a Bimbadesign műhelyében készül, kézi szitanyomással, kis szériában, nagy gondot fordítva a termékek biztonságos kialakítására.
Anyagválasztásnál a természetes, minőségi alapanyag használatra törekszünk, ezért nyomott felületű termékeink 100%pamut alapanyagra készülnek.
A termékek moshatók, vasalhatók.

A kézi szitanyomásnak köszönhetően a nyomott textilek felülete lágy, természetes hatású, nem fakul, nem foltosodik.
Ellentétben más nyomási eljárásokkal természetes, azaz 100% pamut alapanyagra is tudunk vele dolgozni. Ez gyerekeknek szánt termékek esetében fontos szempont.

Nyomott mintás textiljeinket is mi magunk készítjük. Évente kétszer jelentkezünk saját mintakollekcióval, és a termékkínálatot rendszeresen bővítjük, ezáltal biztosítva a folyamatos megújulást.

Egyedi megrendeléseket is teljesítünk, amennyiben az illeszkedik a profilhoz, és kihívást jelent. Ezek közül szelektálunk, s a népszerűbb darabok bekerülnek a termékek közé. Így tudunk naprakészek maradni a vásárlói igények figyelembevételével.

Mitől egyedi a Bimba?

A Bimba termékek könnyen felismerhetők karakteres figurái, letisztult vonalvezetésük által.
A lekerekített négyzetek, íves és egyenes vonalak váltakozása, a fekete és a fehér erős kontrasztja együttesen alkotják a termékek jellegzetes stílusjegyeit.
A rendszeresen visszatérő lekerekített négyzet forma immár a Bimba termékek egyfajta védjegyévé vált, bár legelső alkalmazásuk nem volt előre eltervezett. Ettől eltekintve a termékek összes többi jellegzetessége tudatos tervezés eredménye, ezáltal a különböző kollekciók önállóan és együtt is működőképesek, illeszkednek egymáshoz.

Tudatos design, avagy miért hasznos ez a babáknak?

A legtöbb mintakollekciónk különböző állatokat ábrázol leegyszerűsített, sematikus módon, többnyire egyenes és ívelt vonalak ütköztetésével, erőteljes fekete kontúr és fehér háttér kíséretében.

A vizuális észlelés a korai életkorokban pontosan ezekre a mintázatokra huzalozott; fekete-fehér kontrasztok, íves és egyenes kontúrok követése, forma letapogatás – vagyis a gyermek érzékszervi stimulációja számára nagyon hasznos (azon túl, hogy kifejezetten szeretnek ilyeneket nézegetni a gyerekek).
Az ellentétek alkalmazása, eltérő  vonalvastagságok egymás mellé helyezése, különböző felületek társítása mind-mind  mozgalmasabbá teszik az összhatást, mégis meghagyják a karaktereket a maguk egyszerűségében.

Az állatok vizuális megjelenítése is kézenfekvő, hiszen a kisgyermekek könnyen tudnak azonosulni a kedves, szerethető figurákkal, ugyanakkor kitűnően lehet velük szerepjátékokat játszani.